31 oktober 2012

* Maak indruk met appeltaart *

* Als reactie op mijn zelfgebakken taarten en koekjes *
hoor ik regelmatig
'wat heerlijk, zo jammer dat ik dat niet kan...bakken'

Duhh...dat vind ik dus echt nergens op slaan!
 *Iedereen kan bakken, gewoon even zin maken en ervoor gaan *
Begin gewoon simpel en maak een appeltaart....gewoon uit een pak* van Honig
* en dat houden we onder ons 
En gegarandeerd dat jij - als 'ik-kan-niet-bakken-bakker' - indruk zal maken!


Honig heeft een nieuwe appeltaartmix op de markt gebracht
* Boeren appeltaart met romige crème *
En deze taart die kan iedereen maken, ook als je geen keukenprins(es) bent

Die romige crème die doet 't - die maakt van deze taart een TOPTAART
en
- in dit pak zit voldoende deeg om ook de bovenkant van je taart rijkelijk met deeg te beleggen -
Dat kunnen echt niet alle appeltaartmixen zeggen!


Dus beste 'ik-kan-niet-bakken-bakker'
* Op naar de supermarkt *
Koop een pak Honig Boeren appeltaart met romige crème
- alles wat voorop het pak staat, dat is je boodschappenlijstje -


Volg dit recept - het recept staat ook op het pak
Doe je best en ik weet zeker dat het je gaat lukken!

En staat de taart in de oven...
klop dan nog een beetje slagroom
Zing een liedje - hang een slinger op
En na een uurtje
kan je genieten van de allereerste supergoedgelukte eigengebakken appeltaart!
* Je bent een toppertje! *

En nee...dit is geen gesponsord bericht...hoewel ik dat best zou willen..
- alle taartmixen van Honig, Koopmans of welk merk dan ook testen -
lijkt me geweldig!

30 oktober 2012

* Alle eer aan Rudolph *

Ik probeer iedere week wel een keer of twee een nieuw recept uit
* natuurlijk voor taart of koekjes *
maar ook voor het 'gewone' avondeten

Gisteren aten wij knolselderij
een 'raar ding met hersenen'...volgens sommigen hier in huis
Zo'n 'ding' had ik nog nooit geslacht!
Slachten voor een vegetarisch gerecht...het moet niet gekker worden.


Het recept komt van Rudolph
* De opmerking 'ik kan niet koken' gaat nu echt niet op *
want via de link hierboven kan je niet alleen een recept vinden, maar ook een filmpje
Dit kan iedereen!

29 oktober 2012

* Soep, herfst, oude kopjes en soldaatjes *

Bij herfst hoort...
* wind - het geritsel van gevallen blaadjes - regen - kou - prachtig  gekleurde bomen *
genieten van het thuis zijn
* kaarsjes aan *
ook leuk...waxinelichtjes in oude kopjes
en
- een echt heerlijk - gezond - boordevol groenten - vegetarisch - herfstsoepje -
met soldaatjes!
* Gebakken soldaatjes welteverstaan *


En de soep...die is simpel en snel gemaakt!



Van 5 preien de buitenste bladeren verwijderen en de preien in stukjes snijden (ik had ongeveer 950 gram). 400 gram aardappels schillen en in blokjes snijden. De preien een paar minuten roerbakken in een beetje margarine en in een grote soeppan. Voeg 1 liter water toe, 2 groentebouillonblokjes en de stukjes aardappel. Breng het geheel aan de kook en laat doorkoken totdat de aardappels gaar zijn.

Giet de inhoud van de pan door een zeef en vang het vocht op. Met een staafmixer mix je de aardappels en prei tot een puree zonder stukjes. Meng het opgevangen vocht er weer doorheen. Vervolgens 200 gram geraspte belegen kaas toevoegen en even laten smelten. Naar smaak nog eventueel peper en / of zout toevoegen.


Voor het maken van de soldaatjes snijd je wat oud brood in reepjes. Doe een beetje olie in de koekenpan, voeg een uitgeperst teentje knoflook toe en bak de stukjes brood aan beide kanten.

***

Zo...laat de wind maar rond je huis gieren en de regen tegen de ramen kletsen...jij zit fijn binnen met je soepje, kaarsjes en soldaatjes :-)

26 oktober 2012

* Recept Dreamstuff - Robin Magazine *


Misschien denken jullie inmiddels
* dat dit een soort van kook- en bakblog aan het worden is *

Dat is niet zo...dat lijkt maar zo ;)
- Op het moment bak ik gewoon graag en veel -
en ik vind het leuk om dit met jullie te delen
* En hier in huis vinden ze mijn 'bakmanie' ook best te verdragen *

En binnenkort ga ik heus wel weer naaien, haken of misschien wel breien....
- Ik ben trouwens op zoek naar een goede handleiding om kabels te leren breien -
Iemand een tip?  


Ik maakte een chocoladetaart uit het Robin Magazine
- Echt een heerlijke taart, zeker voor de échte chocoholics! -
* Een recept van Dreamstuff *
Leuke blog trouwens...ga ook even kijken!


Wil je deze taart ook maken?
 - Die het ook heel goed doet als toetje dessert bij een etentje, lekker met een beetje slagroom -
Het recept staat op bladzijde 36 in het Robin Magazine
* En voor het eerst in mijn leven maakte ik een recept aan de hand van een tekening *
Ook leuk!


En mocht je het magazine nog niet in huis hebben


* Fijn weekend *

24 oktober 2012

* Notentaart Toppertje *

* daarvan was de foto best leuk, maar de taart echt niet lekker *
dus die verdween in de vuilnisbak

Lupineke mailde mij het recept van een Engadiner Nusstorte
- Zo aardig van haar! -
Niet zomaar een recept, nee het enige échte Egadiner Nusstorte recept van 
* Backerei Schlatter uit Scuol in Zwitserland *
En dit is een toptaart! Heel lekker!


Aan de slag!
Recept van Backerei Schlatter uit Scuol in Zwitserland

Wat heb je nodig?
Voor het deeg
200 gram bloem
100 gram suiker
snufje zout
1 ei + 1 eidooier om te bestrijken
100 gram boter of margarine (+ extra om in te vetten)

Voor de vulling
300 gram walnoten
300 gram suiker
100 gram honing (ik gebruikte minder, ongeveer twee eetlepels)
40 gram margarine
2 deciliter room

Alle ingrediënten voor het deeg kneed je goed door elkaar, verpak het in folie en laat rusten in de koelkast.

Hak de walnoten grof. Laat in een pan met een dikke bodem de suiker en boter smelten op een zacht vuur. Voeg de room en de noten toe en laat dit geheel op een zacht vuurtje een half uur (ja, echt niet korter!) koken/pruttelen. De massa wordt dan steeds dikker. Voeg in de laatste tien minuten de honing toe.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet een bakvorm van 23 cm in. Verdeel het deeg in drie stukken. Rol het deeg uit en bedek de bodem met een stuk, en de randen met het tweede stuk. Verdeel het notenmengsel hierover en bedek de bovenkant van de taart met het derde stuk deeg. Nu in de oven, ongeveer 40 minuten. 

De taart kan direct gegeten worden, maar als je hem een dagje laat staan dan is hij nog lekkerder!



Fijne avond!
En altijd gezellig de kaarsjes aandoen :)

21 oktober 2012

* DDW *

Zin in een uitje?
- deze week -
 Dutch Design Week in Eindhoven

* Ik ga hier bijna ieder jaar naartoe, ben fan van de Designweek *


Ik was vanochtend op een van de locaties, Area Strijp
* bewust zonder fototoestel - ook wel eens lekker rustig *
en dus schoot ik deze 'in-het-echt-is-het-leuker-plaatjes' met mijn telefoon
- en echt...in het echt is het veel leuker dan wat je op deze foto's ziet! -
Later deze week ga ik zeker nog een of twee ander locaties bezoeken
Je ben fan of niet tenslotte!

Lees hier alles over het programma
* En ga ook genieten van de DDW - al was het maar om de stand van Etsy te bezoeken! *

16 oktober 2012

* Bananencake *

Heel simpel
* snel klaar *
en erg lekker! 
- En fruit is toch gezond?! -


- Het recept vond ik via Google hier, bij Mrs Busy -


In het recept worden drie bananen gebruikt
* ik had er nog maar twee in huis *
dus gebruikte ik deze twee en wat minder suiker en boter


* Heerlijke cake, ik ga 'm zeker nog eens maken! * 

15 oktober 2012

* Ik haak geen knuffels *

-Nooit haakte ik knuffels-
dat leek me maar ingewikkeld
* als ik al knuffels maakte, dan naaide ik die van stof *
voor mijn kinderen die toen nog klein waren
- en wat lijkt dat al weer lang geleden, terwijl dat ook wel weer meevalt -


* Op internet kwam ik deze Amineko's tegen *
laat ik die eens proberen
- ik begon, haakte hoofd, lijf en armen -
en toen belandde deze knuffel onderin een mandje
* Zielig? Ach, het is maar een knuffel hoor *


- Vorige week heb ik 'm toch maar eens afgemaakt -
en hij werd leuker dan ik dacht
* Ik haakte een hartje om 'm een beetje op de vrolijken *
en knoopte een sjaaltje om, het is tenslotte kouder aan het worden buiten...


- En Kaatje...die zat naast me op de bank toen ik de Animeko in elkaar naaide -
ze was helemaal gefascineerd door deze knuffel
* dus bij gebrek aan kleine kinderen....*
zal ik hem aan Kaatje geven?
- Of zal ze hem binnen een uur gesloopt hebben... -

Wil je ook zo'n knuffel maken?
Klik hier voor het Nederlandse patroon -
of
hier voor het Engelstalige patroon, wat ik gebruikte *

14 oktober 2012

* Notentaart - op zoek naar recept *


- Notentaart...nog nooit eerder gemaakt -
* Dus zocht ik een recept op van een notentaart met honing *

- Een deeg gemaakt van boter, bloem, zout en suiker -
* Een vulling van noten, honing, suiker, room en een beetje boter *



- Ziet er goed uit...maar schijn bedriegt! -
Deze taart is niet lekker, veel te zoet en de vulling blijft te vloeibaar.

* Wie o wie heeft voor mij een recept voor een lekkere notentaart? *


11 oktober 2012

* Nog twee herfstkussens *

Nog twee herfstkussens maakte ik deze week...


van 'second hand' borduurwerkjes...

- waarvan ik me dan toch afvraag wie hier uren en uren aan heeft geborduurd...
en waarom het dan vervolgens bij de kringloop terecht is gekomen,
want dit prachtige handwerk....dat doe je zelf toch niet zomaar weg... - 


En verder gebruikte ik nog een Amy Butler stofje..
 en twee truien.
De bruine trui had z'n beste tijd als kleding wel gehad...
de blauwe niet, die is nieuw en te heet gewassen...au!


Kussens genoeg nu op onze bank :-)

Update 12.10.2012
Heel veel leuke en lieve reacties heb ik gekregen op mijn herfstkussen. En ook de vraag of ik dit soort kussens verkoop...nee dus. 
Alles wat ik maak doe ik voor de fun en voor mezelf of om cadeau te geven. Dan blijft het een hobby en ik wil dat absoluut als hobby houden en niet mijn werk ervan maken. 

Het enige wat ik maak en verkoop zijn de memoryboekjes, daarvan gaat de opbrengst voor 100% naar het goede doel. 

Ik heb wel even op internet gezocht naar winkels die dit soort kussens verkopen: FloraStudio MeijerDe stijlzolderStudio SoilTesse en dit vond ik op Marktplaats. En ongetwijfeld zal er nog veel meer te vinden zijn als je gaat zelf gaat zoeken :)

7 oktober 2012

* No-suger-Low-fat apple pie & een oude foto *


Of anders gezegd...appeltaart, maar dan de gezonde(re) variant.

Bij een appelboer kochten we heel veel heerlijke nieuwe oogst appeltjes, heerlijk!
En omdat het gisteren ook zo regende en echt herfst was...
was dat zonder twijfel echt weer om appeltaart te bakken.

We bakte een gewone taart, gewoon met een mix van Koopmans en...
om uit te proberen een taart zonder suiker en met een heel weinig boter.
Zo...zijn wij even goed en gezond bezig!!

En deze taart was verrassend lekker, maar natuurlijk wel anders dan de 'echte' appeltaart.


Ook zin in zo'n gezonde(re) taart, dan aan de slag!

Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht) en vet een kleine ronde springvorm (diameter 20 cm) in.

Meng 160 gram bloem, 1 ei, 1 theelepel bakpoeder, 35 gram abrikozenjam (zonder suiker), 20 gram roomboter, 55 gram kwark en 1 theelepel vanilleextract door elkaar tot een compact deeg. Met dit deeg bekleed je de bodem en zijkant van de bakvorm.

Schil ongeveer 3 appels maak er stukjes van (geschild ongeveer 350 gram), meng hier 50 gram van de abrikozenjam (zonder suiker) en 25 gram rozijnen door. Vul hiermee de bakvorm en vouw het deeg een beetje over het appelmengsel.

Nu in de oven bakken, ongeveer 50 minuten. Misschien in jouw oven iets korter of langer, iedere oven is anders. Na het bakken strooi je er nog wat pistachenootjes en in stukjes geknipte abrikozen over en smullen maar!


Benieuwd naar de foto op de achtergrond bij de eerste foto van dit berichtje?
Hier kan je 'm beter zien...

En dit keer weet ik wie het zijn, de opa van mijn man met ouders en een broertje en zusje..
en later volgde er nog heel veel meer broertjes en zusjes....
Wat een leven als vrouw en moeder in die tijd...voor ons niet voor te stellen.

 De foto is gemaakt begin jaren '20 van de vorige eeuw


En internet...dat was in deze tijd toch iets wat niet te bedenken was?
Ze moesten eens weten dat hun foto nu wereldwijd te bewonderen is...
op mijn blog, Twitter en Facebook...

Ja....Elke dag zaterdag is nu ook te vinden op Twitter en Facebook
Al heb ik altijd gezegd dat dat niets voor mij was...
Maar misschien wel iets voor Elke dag zaterdag?
Maar daar kan ik pas over oordelen wanneer ik het eerst eens uitprobeer, toch?

Fijne zondag xx
En weet je nog niet wat te gaan doen, ga lekker appeltaart bakken!

1 oktober 2012

* Herfstkussens *

Zo'n twee keer per jaar maak ik nieuwe kussenhoezen
...lente en herfst = nieuwe kussens!


En zodoende heb ik bijna alle kleuren al op de bank gehad...
maar het groen en okergeel waar ik nu voor koos, die gebruikte ik nog niet eerder 


Langs de kleinere kussens (40 x 40 cm) naaide ik een paspelbandje, 
mooi effect en echt niet moeilijk. 
Geen idee hoe je dat aan moet pakken? Kijk dan even bij hier bij Mina Dotter.


De grote kussens zijn echt lekker groot, 60 x 60 cm. 
Op de achterkant van de borduurwerkjes heb ik eerst vlieseline gestreken, 
daarna uitgeknipt en met de naaimachine vastgenaaid.


Ik ben bijna klaar...nog twee rechthoekige kussens ga ik maken en dan is mijn bank klaar voor de herfst!