11 juli 2013

Karoeza en eierkoeken


Ik kreeg al weer even geleden een prachtige, o-zo-mooie pentekening van Karoeza
hier is dit kunstwerkje nog beter te bewonderen
Wat moet het toch heerlijk zijn om zo mooi te kunnen tekenen of schilderen!

En er werden nog lekkere luchtige eierkoeken gebakken, met een recept van Rudolph's Bakery
Heerlijk en heel makkelijk te maken!

7 juli 2013

Zomer kussens


De herfstkussens die ik naaide (deze en deze) maken plaats voor zomerkussens
de stofjes aan de voorkant kocht ik bij Studio Saartje
het blauw witte ruitje lag al jaren in de kast
samen genaaid met een vrolijk roze en groen paspelbandje
heerlijk zomers!

En het krukje kocht ik voor 2 euro bij de kringloop 
ik verfde het met Annie Sloan krijtverf in de kleur Duck Egg Blue
geïnspireerd door Frisse Rommel, waar ik voor het eerst over deze fijne verf las

Fijne zonnige week!

6 juli 2013

Cantuccini koekjes & Herman Henstenburgh


Laatst was ik in het Rijksmuseum
wat is het prachtig (geworden) * echt een aanrader om eens een dagje heen te gaan!
Ik kocht in de heerlijke museumwinkel een kaartenboekje van Flow
met daarin deze kaart met tekst van C.S. Lewis
 en afbeelding van een schilderij van Herman Henstenburgh
Een schilder waar ik nog nooit van had gehoord - die prachtig gedetailleerde schilderwerken maakte
waar je als je er langer naar kijkt, steeds meer moois op ziet

En in het kader van 'verstuur eens een kaartje'
gaat deze ansichtkaart op de post, naar een van jullie
en wel de eerste die op dit blogberichtje reageert dat een kaartje in de bus leuk zou zijn


En voor zover ik het op internet kan vinden
werden pas een dikke eeuw later de Cantuccini koekjes gebakken
de heerlijke knapperige Italiaanse amandelkoekjes
Lekker bij de koffie, thee of dopen in een dessertwijntje!

Ze zijn echt heel eenvoudig te maken, makkelijk, snel en een mooi resultaat!
Ik gebruikte dit recept van AH


Aan de slag!

Verwarm de (elektrische) oven voor op 180 graden 

Meng een ei met het eiwit van een ander ei (het eigeel gebruik je straks nog) goed door elkaar. Meng in een andere kom 200 gram bloem, 120 gram kristalsuiker, 1 theelepel bakpoeder en wat citroenrasp of klein beetje citroensap door elkaar. Het eimengels en het andere meelmengsel nu met handen of deeghaken goed door mengen. Voeg tot slot 100 gram in stukjes gehakte amandelen (met het vliesje er nog omheen) toe. Even goed door elkaar kneden.

Nu verdeel je het deeg in twee gelijke stukken. Deze rol je uit tot staven van ongeveer 4 cm breed (dus eerst rond rollen en dan platdrukken tot een staaf). Leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat, niet te dicht naast elkaar. Kluts door het overgebleven eigeel twee eetlepels melk en bestrijk hiermee de twee staven.

Vervolgens 20 minuten bakken in de oven. Ze na deze twintig minuten uit de oven nemen en schuine plakken snijden, ongeveer 1,5 cm breed. De gesneden koekjes weer terug op de bakplaat leggen en nog 8 minuten bakken. Laten afkoelen en eet smakelijk!

Bron recept: Allerhande nr. 8 - 2011